Voordelen van detachering voor werkgevers - Job Engineers

Voordelen van detachering voor werkgevers

Voordelen van detachering voor werkgevers
Heeft u (tijdelijk) extra werkkrachten nodig in uw organisatie maar kunt u ze niet vinden? Probeer dan eens een detacheringsbureau in te zetten. Zij kunnen zich volledig richten op het vinden van de juiste match terwijl u verder kunt met uw taken.

Wat is detachering?

Bij detachering ‘leent’ u als werkgever tijdelijk een werknemer van een ander bedrijf. Deze werknemer blijft in loondienst van het bedrijf dat hem uitleent maar werkt dan voor uw organisatie.

Wanneer gebruik maken van detachering?

Detachering kan bij verschillende situaties een goede uitkomst zijn:

 • Werkzaamheden die specifieke kennis vereisen
  Heeft u een project waarbij u bepaalde kennis of ervaring mist bij uw eigen werknemers? Zet er dan een tijdelijke gedetacheerde werknemer op. Laat aan het detacheringsbureau weten wat u precies zoekt en dan gaan zij op zoek naar een goede match.
 • Ziektevervanging
  Heeft u momenteel iemand thuis zitten door ziekte en mist u deze kracht? Door een gedetacheerde aan te nemen heeft u tijdelijke vervanging voor de zieke. Zo hoeft u geen nieuwe werknemer aan te nemen die u later misschien niet meer nodig gaat hebben.
 • Zwangerschapsverlof
  Is er een werknemer met zwangerschapsverlof? Ook dan is een gedetacheerde werknemer een uitkomst. Bij zwangerschapsverlof weet u al op tijd voor hoe lang u een invaller nodig gaat hebben. Zo kunt u goede afspraken maken met een detacheringsbureau en kunnen zij op zoek gaan naar een tijdelijke werknemer met dezelfde kwaliteiten.
 • Extra ondersteuning tijdens drukte
  Kent u bedrijf drukkere en rustigere periodes? Dan heeft u waarschijnlijk de ene keer meer personeel nodig dan de andere keer. Om te voorkomen dat u te veel personeel aanneemt waar u op een later moment geen werk meer voor heeft, kunt u tijdelijk gedetacheerden aannemen. Zo heeft u tijdens drukte extra ondersteuning.

Wat kost detachering?

Wat u precies betaalt voor een gedetacheerde medewerker verschilt per project, welke ervaring u vraagt en of de gedetacheerde bijgeschoold moet worden. De kosten bestaan uit het salaris voor de werknemer en een vergoeding voor het detacheringsbureau. Hierbij betaalt u per gewerkt uur van de medewerker en bepaalt u zelf het minimum aantal uren dat gewerkt dient te worden. Zo krijgt de detacheerde de daadwerkelijke uren betaald die gewerkt zijn met een minimum van het aantal uren dat in het contract vermeld staat.

U hoeft als opdrachtgever geen vakantiedagen of feestdagen door te betalen. Overigens zijn dit soort vergoedingen wel vaak verrekend in het uurtarief. Het uurtarief van een gedetacheerde is bij Job Engineers altijd inclusief: uurloon medewerker, kosten voor ziekte (risico), vakantiedagen en vakantiegeld, feestdagen, kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten, kosten voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker.

De voordelen van detachering

Welke reden u ook heeft om aan detachering te beginnen, er hangen altijd voordelen aan het werken met gedetacheerde werknemers.

 1. Altijd de juiste expertise in huis
  Heeft u behoefte aan specifieke expertise? Dit hoeft u alleen maar door te geven aan het detacheringsbureau en zij gaan op de zoek naar een passende match. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste kennis, passend bij uw vraag.Bij Job Engineers verzorgen wij bovendien training & coaching waardoor de gedetacheerde ook meer kennis in huis heeft en up-to-date is van de nieuwste ontwikkelingen.
 1. Flexibiliteit van arbeidskrachten
  U kunt via detacheringsbureaus makkelijk tijdelijke arbeidskrachten verwerven. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u regelmatig nieuwe mensen in uw bedrijf heeft die weer met frisse, nieuwe inzichten en kennis kunnen komen. Hierbij is een mix van mensen die al langere tijd bij u werken en een aantal nieuwe werknemers ideaal.Ook zorgt de flexibiliteit ervoor dat u minder snel mensen hoeft aan te nemen of te ontslaan. Als u namelijk tijdelijk meer werk heeft dan u aankunt, dan kunt u tijdelijke arbeidskrachten aannemen die deze extra werkdruk opvangen. Deze hebben dan een tijdelijk contract, dus zodra er weer minder werk is hoeft u ze niet te ontslaan, maar dan gaan ze via het detacheringsbureau weer op zoek naar een nieuw project.
 1. Zekerheid
  Uw gedetacheerde werknemer krijgt een contract met een begin- en einddatum, een opzegtermijn en een minimumaantal uren. Zo geeft dit u zekerheid en weet u waar u aan toe bent.
 1. Werving & selectie uit handen (tijd- en kostenbesparing)
  Wanneer u personeel vanuit detacheringsbureaus haalt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het uitzetten van vacatures en hoeft u niet veel tijd te besteden aan vele sollicitatiegesprekken. Normaal gesproken kan dit een zeer tijdrovend proces zijn, vooral bij een krappe arbeidsmarkt gaat hier veel tijd en geld inzitten. Wanneer u dit allemaal over laat aan een detacheringsbureau, heeft u er geen omkijken meer naar. Zij gaan dan voor u aan de slag om de perfecte match te vinden. Zodra er een match is kan deze persoon, na een kennismaking met het bedrijf, meestal direct starten.
 1. Geen werkgeversrisico’s
  Alle werkgeversrisico’s die komen kijken bij het aannemen van personeel zijn volledig voor het detacheringsbureau. Dit betekent dat als u iemand aanneemt via een detacheringsbureau, u geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld doorbetaling van loon bij ziekte. Zo profiteert u van de voordelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de nadelen.

Vind de geschikte kandidaat

Kortom, er hangen verschillende voordelen aan detachering waaronder flexibiliteit, kostenbesparing, tijdsbesparing, risicobeperking, zekerheid en specialistische kennis. Detachering is daarom een aantrekkelijke optie voor werkgevers die snel en efficiënt geschikt personeel nodig hebben voor tijdelijke projecten, ter vervanging van verlof of voor piekperiodes.

Spreken de voordelen van een detacheringsbureau u aan en bent u op zoek naar extra arbeidskracht voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op, wij vinden de juiste kandidaat voor u!

Meer over detachering:
Detachering van bouwkundigen → Wij helpen met de inrichting van een flexibele schil
E-paper → Maak kennis met BIM en BIM-professionals

Onze professionals creëren de wereld van morgen

Op zoek naar (tijdelijke) uitbreiding van uw technisch-personeelsbestand? Zelf aan de slag als modelleur of BIM-specialist voor interessante opdrachtgevers? Neem contact op met Job Engineers voor een advies over de te ondernemen stappen.

Berichten per categorie