CAD Tekenaar | Detachering Modelleurs & Engineers | Job Engineers

CAD Tekenaar

Door de jaren heen is de wereld van het technisch tekenen behoorlijk veranderd. Autodesk Revit deed zijn intrede en er zijn diverse ontwikkelingen geweest met BIM en 3D applicaties zoals EnScape. Toch werken veel bedrijven nog naar tevredenheid met AutoCAD en worden meerdere projecten in CAD uitgewerkt. Om deze projecten uit te voeren is er een CAD tekenaar nodig.

Een CAD tekenaar maakt (3D-)tekeningen met behulp van CAD-software. CAD staat voor ‘computer aided design‘, dit betekent dat het design gevisualiseerd is met behulp van een pc. De designs worden vaak gemaakt in programma’s zoals AutoCAD, E-plan, Revit, Solidworks, Arkey of Catia. Verschillende vakgebieden maken gebruik van deze CAD-tekeningen: de bouw, energietechniek, industrieel ontwerp en de werktuigbouw.

Hoe word ik CAD tekenaar?

Om aan de slag te gaan als CAD tekenaar is het van belang dat je ervaring hebt met CAD-software. Deze software wordt immers gebruikt om de tekeningen te creëren. Vele technische opleidingen op het MBO bieden de optie om deze software te leren. Hierdoor kun je na de studie direct de arbeidsmarkt betreden.

Een greep uit de mogelijke opleidingen die je de juiste training bieden: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, maritieme techniek of MBO tekenaar.

Welke taken heb ik als CAD tekenaar?

Als CAD tekenaar ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het creëren van technische tekeningen. Deze tekeningen worden gemaakt met behulp van de eerdergenoemde CAD-softwarepakketten.

Naast deze hoofdtaak zal een CAD tekenaar zich onder andere ook met de volgende taken bezig houden:

  • Controleren van tekeningen van teamleden of leveranciers;
  • Technische details bespreken met teamleden om tot nieuwe inzichten te komen voor jouw ontwerp;
  • Contact onderhouden met alle disciplines binnen het bouwproject;
  • Archiveren en exporteren van tekeningen om een duidelijk overzicht te houden voor het gehele project.

Salaris CAD tekenaar

Het salaris van een CAD tekenaar is sterk afhankelijk van het aantal jaar ervaring op de arbeidsmarkt. Als startende CAD tekenaar kan je hierbij uitgaan van een bedrag tussen de €2000,- en €2500,- per maand. Ben je meer ervaren? Dan kan het salaris van een CAD tekenaar oplopen tot €3500,- per maand.

Vacatures CAD tekenaar

Job Engineers heeft een ruim netwerk aan opdrachtgevers die op zoek zijn naar ervaren en beginnende CAD tekenaars. We helpen deze bedrijven om hun (tijdelijke) vraag naar technisch-innovatieve expertise en resources in te vullen. Hiervoor zoeken we gericht kandidaten wiens wensen en behoeftes aansluiten op die van het bedrijf.

Mocht je bepaalde expertise missen, dan zorgen wij ervoor dat je trainingen kunt volgen die jouw kennis aanvullen. Samen zorgen we voor de ideale match en maken we van jou een CAD expert!

Wil jij aan de slag als CAD tekenaar? Bekijk dan via onderstaande link al onze CAD tekenaar vacatures.

Droombaan nog niet gevonden?

Wil je een open sollicitatie insturen? Of je bij ons team van specialisten aansluiten? Schrijf je in bij Job Engineers.

Vacatures direct in jouw e-mailbox