BIM Modelleur | Detachering Modelleurs & Engineers | Job Engineers

BIM Modelleur

BIM (Building Information Model) is het digitaal visualiseren van een bouwwerk. Bij BIM zijn alle fysieke en functionele kenmerken van het bouwwerk digitaal verwerkt. De digitale verwerking zorgt ervoor dat er een duidelijk overzicht is voor alle partijen die betrokken zijn bij het project. Alle betrokkenen van het project kunnen overal ter wereld, waar en wanneer ze maar willen direct inzicht krijgen in de huidige staat en eventuele wijzigingen in het project. Deze efficiënte vorm van samenwerken zorgt er uiteindelijk voor dat de faalkosten voor je project worden geminimaliseerd. Eem BIM modelleur zorgt ervoor dat alle modellen volgens BIM zijn gebouwd en het project zo efficiënt mogelijk verloopt.

Hoe word ik een BIM modelleur?

Een BIM modelleur zorgt ervoor dat modelleringswerkzaamheden volgens het BIM-proces verlopen. Wil je BIM Modelleur worden? Hier wordt MBO-, HBO-, of WO-opleiding voor gevraagd. De afgeronde opleiding is hierbij vaak in de elektrotechniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde. Anno 2022 zien we dat er online veel Revit en CAD cursussen zijn voor BIM modelleurs. Middels deze cursussen doe je uitgebreide kennis op van CAD-software en kun je ook makkelijk de arbeidsmarkt betreden.

Welke werkzaamheden passen bij een BIM modelleur?

Een BIM-modelleur beschikt ook verschillende werkzaamheden. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de controle op technische zaken zodat alle ontwikkelde modellen op de correcte manier, en volgens het BIM model, zijn ingedeeld. Hierbij kan gedacht worden aan het toetsen van modellen op haalbaarheid en schaalbaarheid, het controleren van werkzaamheden van andere engineers of het volledig opzetten van een nieuw product volgens het BIM-proces.

Salaris BIM modelleur

Een BIM modelleur verdiend tussen de €2000,- en €4500,-. De hoogte van het salaris is sterk afhankelijk van het aantal jaren ervaring. Als beginnend BIM modelleur kun je een startsalaris verwachten van €2000,- tot €2400,-. Ben je al meer ervaren en heb je al senior experience? Dan kan je een salaris van €4500,- verwachten.

Vacatures BIM modelleur

Job Engineers heeft een ruim aanbod aan vacatures voor BIM modelleurs. Tijdens het sollicitatieproces zullen wij in kaart brengen welke opdrachtgevers een goede match voor jou kunnen zijn. Mocht een kandidaat net te weinig ervaring hebben dan bieden wij ook trainingen aan om je kennis en ervaring als BIM modelleur te verbeteren. Op deze manier stomen we je direct klaar voor de arbeidsmarkt en zorgen we er samen voor dat je binnen no-time een baan hebt.

Wil jij aan de slag als BIM modelleur? Bekijk dan via onderstaande link al onze passende vacatures.

Droombaan nog niet gevonden?

Wil je een open sollicitatie insturen? Of je bij ons team van specialisten aansluiten? Schrijf je in bij Job Engineers.

Vacatures direct in jouw e-mailbox