Trends in de maakindustrie in 2020


Werken in Industry 4.0

De belangrijkste technologische trends in de maakindustrie blijven in dit nieuwe decennium onveranderd digitaal gedreven. “Additief (zoals 3D printing), automatisering en de slimme fabriek zijn nog steeds hot,” zegt Russell Waddell, directeur van het MTConnect Institute van AMT (USA). “Deze trends omvatten de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI), drones, augmented en virtual reality (AR/VR), en het Internet of Things (IoT). Deze innovaties definiëren al jarenlang de zogeheten Industry 4.0.”

Continue verbetering

De essentiële trends om in 2020 op te letten, zijn het koppelen van slimme componenten – zoals sensoren – met functionele systemen en de veilige inrichting van deze systemen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat de ontwerp-, productie- en gebruiksfases van een product vloeiend verlopen en dat vanuit de afzonderlijke fases data en bevindingen worden teruggekoppeld. Zo kan de productcyclus continu worden verbeterd.

Technici blijven gewild

Om hun productiecapaciteit bij een tekort aan personeel op peil te houden, investeren fabrikanten in geautomatiseerde systemen. Automatisering vindt in Industry 4.0 niet plaats om het werk van mensen over te nemen, maar om het werk aantrekkelijker en beter te maken. In een slimme fabriek kunnen medewerkers floreren. Technici zijn nodig om geautomatiseerde systemen te bedienen en te onderhouden. Deze specialisten zijn erg gewild, want iedereen ‘steelt’ ze over en weer van elkaar.

Bezoek voor het complete artikel 3 Trends That Will Drive Industry 4.0 Manufacturing in 2020—and Beyond (Markkus Rovito) de website van Autodesk.

Lees meer


ICN Group

Job Engineers is onderdeel van ICN Group. Deze bestaat uit een aantal toon­aangevende bedrijven dat zich richt op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT. Wij leveren systemen op maat en bieden consultancy, IT en HR-dienst­verlening voor de optimalisering van ontwerp-, constructie- en/of beheerprocessen.

Job Engineers Rotterdam

Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

+31 88 39 77 300
info@job-engineers.nl

KvK: 18081378
BTW: NL815778740B01

Job Engineers ‘s-Hertogenbosch

Europalaan 14
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
+31 88 39 77 300

Job Engineers Apeldoorn

Oude Apeldoornseweg 41
7333 NR Apeldoorn
+31 88 39 77 300

job engineers linkedinjob engineers youtubejob engineers instagramjob engineers twitter

© 2023 Job Engineers bv. All rights reserved.