Trends in de maakindustrie in 2020 - Job Engineers

Trends in de maakindustrie in 2020

Werken in Industry 4.0

De belangrijkste technologische trends in de maakindustrie blijven in dit nieuwe decennium onveranderd digitaal gedreven. “Additief (zoals 3D printing), automatisering en de slimme fabriek zijn nog steeds hot,” zegt Russell Waddell, directeur van het MTConnect Institute van AMT (USA). “Deze trends omvatten de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI), drones, augmented en virtual reality (AR/VR), en het Internet of Things (IoT). Deze innovaties definiëren al jarenlang de zogeheten Industry 4.0.”

Continue verbetering

De essentiële trends om in 2020 op te letten, zijn het koppelen van slimme componenten – zoals sensoren – met functionele systemen en de veilige inrichting van deze systemen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat de ontwerp-, productie- en gebruiksfases van een product vloeiend verlopen en dat vanuit de afzonderlijke fases data en bevindingen worden teruggekoppeld. Zo kan de productcyclus continu worden verbeterd.

Technici blijven gewild

Om hun productiecapaciteit bij een tekort aan personeel op peil te houden, investeren fabrikanten in geautomatiseerde systemen. Automatisering vindt in Industry 4.0 niet plaats om het werk van mensen over te nemen, maar om het werk aantrekkelijker en beter te maken. In een slimme fabriek kunnen medewerkers floreren. Technici zijn nodig om geautomatiseerde systemen te bedienen en te onderhouden. Deze specialisten zijn erg gewild, want iedereen ‘steelt’ ze over en weer van elkaar.

Bezoek voor het complete artikel 3 Trends That Will Drive Industry 4.0 Manufacturing in 2020—and Beyond (Markkus Rovito) de website van Autodesk.

Lees meer

Droombaan nog niet gevonden?

Wil je een open sollicitatie insturen? Of je bij ons team van specialisten aansluiten? Schrijf je in bij Job Engineers.

Berichten per categorie

Vacatures direct in jouw e-mailbox