Ron over Job Engineers: “Ondanks mijn leeftijd kon ik snel worden bemiddeld”


Ron Janssen (64) werkt als Autodesk Revit-modelleur bij Ulrich Architectuur in Amsterdam:

Voorheen werkte ik als BIM-modelleur bij een retailbouwer in Utrecht. Maar toen mijn jaarcontract daar niet werd verlengd, heb ik op LinkedIn aangegeven weer beschikbaar te zijn voor werk. Daarop heeft Job Engineers contact met mij opgenomen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik bij Ulrich architectuur in Amsterdam aan de slag kon.

De selectieprocedure ging heel snel: op een vrijdagmiddag in augustus mocht ik bij dat architectenbureau op gesprek en werd mij meteen gevraagd of ik maandagochtend al kon beginnen! Bij Ulrich architectuur houd ik mij met name bezig met het technisch ontwerp van een hotel. Daarbij zorg ik vooral voor het bouwrijp maken van het tekenwerk, dus een BIM-model dusdanig detailleren dat het ook daadwerkelijk kan worden gebouwd. Dat vind ik ook echt leuk om te doen en bovendien komt mijn ruime bouwkundige ervaring daarbij goed van pas.

Om nóg meer vaardigheden met de tekensoftware te krijgen, heb ik op het Training Center van Job Engineers de cursus Revit voor gevorderden gevolgd. De kracht van Job Engineers is ook dat zij alles doen om je aan het werk te krijgen. Een keer werd ik zelfs tijdens mijn vakantie in Egypte door hen gebeld om mij met potentiële opdrachtgevers in contact te brengen. En ondanks mijn leeftijd − ik ben 64 jaar − wilden ze mij graag bemiddelen en zagen ze mogelijkheden voor mij. Het mooie is dat Job Engineers dat vervolgens ook nog binnen een zeer kort tijdbestek heeft weten waar te maken. Met als resultaat dat ik nu als Revit-modelleur bij een bedrijf werk waar het mij uitstekend bevalt.”


ICN Group

Job Engineers is onderdeel van ICN Group. Deze bestaat uit een aantal toon­aangevende bedrijven dat zich richt op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT. Wij leveren systemen op maat en bieden consultancy, IT en HR-dienst­verlening voor de optimalisering van ontwerp-, constructie- en/of beheerprocessen.

Job Engineers Rotterdam

Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

+31 88 39 77 300
info@job-engineers.nl

KvK: 18081378
BTW: NL815778740B01

Job Engineers ‘s-Hertogenbosch

Europalaan 14
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
+31 88 39 77 300

Job Engineers Apeldoorn

Oude Apeldoornseweg 41
7333 NR Apeldoorn
+31 88 39 77 300

job engineers linkedinjob engineers youtubejob engineers instagramjob engineers twitter

© 2023 Job Engineers bv. All rights reserved.