Ron over Job Engineers: "Ondanks mijn leeftijd kon ik snel worden bemiddeld"

Ron over Job Engineers: “Ondanks mijn leeftijd kon ik snel worden bemiddeld”

Ron Janssen (64) werkt als Autodesk Revit-modelleur bij Ulrich Architectuur in Amsterdam:

Voorheen werkte ik als BIM-modelleur bij een retailbouwer in Utrecht. Maar toen mijn jaarcontract daar niet werd verlengd, heb ik op LinkedIn aangegeven weer beschikbaar te zijn voor werk. Daarop heeft Job Engineers contact met mij opgenomen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik bij Ulrich architectuur in Amsterdam aan de slag kon.

De selectieprocedure ging heel snel: op een vrijdagmiddag in augustus mocht ik bij dat architectenbureau op gesprek en werd mij meteen gevraagd of ik maandagochtend al kon beginnen! Bij Ulrich architectuur houd ik mij met name bezig met het technisch ontwerp van een hotel. Daarbij zorg ik vooral voor het bouwrijp maken van het tekenwerk, dus een BIM-model dusdanig detailleren dat het ook daadwerkelijk kan worden gebouwd. Dat vind ik ook echt leuk om te doen en bovendien komt mijn ruime bouwkundige ervaring daarbij goed van pas.

Om nóg meer vaardigheden met de tekensoftware te krijgen, heb ik op het Training Center van Job Engineers de cursus Revit voor gevorderden gevolgd. De kracht van Job Engineers is ook dat zij alles doen om je aan het werk te krijgen. Een keer werd ik zelfs tijdens mijn vakantie in Egypte door hen gebeld om mij met potentiële opdrachtgevers in contact te brengen. En ondanks mijn leeftijd − ik ben 64 jaar − wilden ze mij graag bemiddelen en zagen ze mogelijkheden voor mij. Het mooie is dat Job Engineers dat vervolgens ook nog binnen een zeer kort tijdbestek heeft weten waar te maken. Met als resultaat dat ik nu als Revit-modelleur bij een bedrijf werk waar het mij uitstekend bevalt.”

Droombaan nog niet gevonden?

Wil je een open sollicitatie insturen? Of je bij ons team van specialisten aansluiten? Schrijf je in bij Job Engineers.

Berichten per categorie

Vacatures direct in jouw e-mailbox