BIM Engineer

BIM staat voor Building Information Model en is een digitale representatie van de fysieke en functionele kenmerken van een bouwwerk. ​Wanneer een project volgens BIM wordt uitgevoerd zorg je ervoor dat de faalkosten van een project worden geminimaliseerd. Dit wordt gedaan door alle informatie digitaal op te slaan waardoor alle betrokkenen van je project direct inzicht hebben in wijzigingen. Als BIM engineer zal jij ervoor zorgen dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Er vallen zowel modelleur- als engineer werkzaamheden onder jouw takenpakket.


Hoe word ik een BIM engineer?

Een BIM engineer ​is gespecialiseerd in het bouwen én uitbreiden van een aspectmodel en is hierbij actief in de ontwerpfase van een gebouw. De BIM engineer zal ervoor zorgen dat alle modelleringswerkzaamheden volgens het BIM-proces verloopt.

Om BIM engineer te worden, heb je een technische achtergrond nodig op MBO-, HBO- of WO-niveau. Vaak beschikt een BIM modelleur over een afgeronde opleiding in elektrotechniek, bouwkunde, civiele techniek of werktuigbouwkunde. Alternatief word je BIM engineer door middel van cursussen op het gebied van Revit en CAD.​


Welke competenties passen bij een BIM engineer?

Een BIM engineer beschikt over de volgende competenties:

  • Aspectmodellen maken;
  • Bibliotheken opzetten en vullen;
  • Componenten selecteren en plaatsen;
  • Het Programma van Eisen (PvE), bestek en beoordelingen beoordelen;
  • Documenteren in het PIM/BIM-systeem;
  • Uitgebreide kennis van 3D CAD-software zoals Autodesk Revit.

Salaris BIM engineer

Als BIM engineer is je salaris afhankelijk van het aantal jaar ervaring op de arbeidsmarkt. Een startende BIM engineer verdient tussen de €2000,- en €2400,-. Heb je al enige tijd ervaring op de arbeidsmarkt? Dan kan je salaris oplopen tot €4500,-.


Vacatures BIM engineer

Job Engineers heeft een ruim netwerk aan opdrachtgevers die op zoek zijn naar BIM engineers. Hierbij zijn we niet alleen op zoek naar ervaren maar ook beginnende BIM engineers. Job Engineers helpt deze bedrijven aan geschikte kandidaten voor hun traject. Door middel van een uitgebreid sollicitatieproces en optionele trainingen zorgen we ervoor dat de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever wordt gevonden.

Wil jij aan de slag als BIM engineer? Bekijk dan via onderstaande link al onze passende vacatures.


ICN Group

Job Engineers is onderdeel van ICN Group. Deze bestaat uit een aantal toon­aangevende bedrijven dat zich richt op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT. Wij leveren systemen op maat en bieden consultancy, IT en HR-dienst­verlening voor de optimalisering van ontwerp-, constructie- en/of beheerprocessen.

Job Engineers Rotterdam

Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

+31 88 39 77 300
info@job-engineers.nl

KvK: 18081378
BTW: NL815778740B01

Job Engineers ‘s-Hertogenbosch

Europalaan 14
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
+31 88 39 77 300

Job Engineers Apeldoorn

Oude Apeldoornseweg 41
7333 NR Apeldoorn
+31 88 39 77 300

job engineers linkedinjob engineers youtubejob engineers instagramjob engineers twitter

© 2023 Job Engineers bv. All rights reserved.